måndag 31 januari 2011

Neural Therapy

Ja, tack och lov så verkade vi klara oss från att bli magsjuka. Måste ha varit någonting som vi åt igår som gjorde att vi blev dåliga. För idag mår vi bra igen. Bara Emanuel som är lite illamående fortfarande.

Men vi har ändå tagit det lugnt idag. Albin kom inte ur sin pyjamas förrän på eftermiddagen. Så det har varit en riktig mysdag.

Tack vare att jag inte blev dålig så kunde jag åka på min inbokade tid hos läkaren idag. Som vanligt när jag ska till läkaren för att diskutera min nacke så blir man lite taggad innan man går in. Man laddar verkligen. Man är så van vid att dom inte förstår en. Att man ska få tjafsa och bli ledsen för att man inte känner sig trodd. Oftast går man därifrån med tårar i ögonen, ett recept i handen på en medicin som egentligen inte hjälper det minsta och en kommande remiss till ännu en sjukgymnast. Det blir samma visa varje gång. Så jag var som sagt taggad att ta tag i saken. Nu jäklar skulle jag inte till någon sjukgymnast. Skulle kräva att få komma till smärtkliniken i Falun. Eller i alla fall få en remiss till någon specialist. Så man skulle slippa gå på vårdcentralen och träffa olika läkare hela tiden. Men måste säga att jag kom av mig alldeles.
Jag har nu, efter 2 år fått en "egen" läkare. Detta var en läkare som kommer från Spanien men som utbildat sig i Guatemala. Han förklarade direkt att han läst igenom alla mina journaler och kollat på alla röntgenbilder. Så nog har han haft att göra innan mitt besök idag. Han höll med mig helt och hållet från första stund. Han förstod mig precis när jag sa att jag var less på mediciner som inte hjälper och alla dessa sjukgymnaster. Han berättade för mig om en behandling som han lärt sig under sin utbildning. Tydligen är det ingenting som är så vanligt i Sverige. Och som ofta ger goda resultat för dem som provat det. Ca 65 % av de patienter som provar detta märker en förbättring. Det heter Neural Therapy och innebär att man får sprutor med lokalbedövning i det smärtsamma området. I mitt fall handlar det om mellan 6-10 sprutor. Detta är något jag måste göra var 5-6:e vecka. Men varför inte tänkte jag. Måste försöka! Om det bara hjälper lite så blir jag överlycklig! Om det gör att jag kan minska ner mina mediciner så är det guld värt! Så om två veckor har jag en tid inbokad hon honom igen. Fick beskedet att jag lär han någon med mig så jag tar mig hem efteråt och jag ska ta det lugnt resten av dagen efter behandlingen. Så det lutar väl åt en "ledig" dag för Emanuel. På alla hjärtans dag och allt. Ska bli spännande!
Jag kan säga att jag gick från läkaren idag lite lätt chockad över hur bra det gick. Är så grymt ovan vid en sån här situation. Så vi hoppas på det bästa! Men även om det inte skulle hjälpa så känns det som att jag fått en läkare som förstår mig och som jag kan prata med.

Sitter här hemma och är så grymt sugen på någonting. Vet dock inte på vad. Blir så irriterad när man känner såhär. Är inte alls sugen på godis. Sockersug är ingenting jag har nu för tiden.
Tar mig ett glas vatten och hoppas det släpper... annars får jag försöka klura ut vad jag är sugen på.

Ha det bra vänner!

1 kommentar:

  1. GU VAD BRA ATT DU FICK EN BRA LÄKARE!!!! hoppas att behandlingen fungerar. :D Kramar

    SvaraRadera